Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Alaphilippe Verlaat Soudal Quick Step

Alaphilippe verlaat Soudal Quick-Step

Na negen jaar vertrekt de Fransman

Na weken van speculatie is het nu officieel: Julian Alaphilippe verlaat Soudal Quick-Step. Zijn nieuwe ploeg is nog niet bekendgemaakt, maar Tudor Pro Cycling lijkt de meest waarschijnlijke bestemming.

Langdurig contract

Alaphilippe rijdt al sinds 2014 voor de ploeg van Patrick Lefevere. In die tijd heeft hij meerdere grote overwinningen behaald, waaronder de wereldtitel in 2020. Zijn contract bij Soudal Quick-Step liep nog door tot eind 2024.

Financiële druk

De reden voor Alaphilippes vertrek is naar verluidt de financiële druk bij Soudal Quick-Step. De ploeg heeft met Kasper Asgreen en Julian Alaphilippe twee grootverdieners in de gelederen. Daarnaast heeft Lefevere in een interview kritiek geuit op de prestaties van Alaphilippe.

Giro-debuut

Alaphilippe zal in 2024 niet de Tour de France rijden, maar debuteert in de Giro d'Italia. De ploeg heeft hem de keuze gelaten om de Vlaamse klassiekers te rijden of niet.

Conclusie

Het vertrek van Julian Alaphilippe is een groot verlies voor Soudal Quick-Step. De Fransman was een van de meest succesvolle renners van de ploeg en zijn vertrek laat een groot gat achter in de selectie. Het zal interessant zijn om te zien waar Alaphilippe zijn carrière vervolgt en of hij zijn oude vorm bij zijn nieuwe ploeg kan hervinden.


Komentar